U Bjelovaru počinje obnova Korza vrijedna 10 milijuna kuna

Projekt je vrijedan deset milijuna kuna
Bjelovar: Asfaltiranjem površine završavaju podzemni radovi na aglomeraciji gradskog korza Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak najavio je na konferenciji za novinare početak obnove gradskog Korza, projekt vrijedan deset milijuna kuna, nakon što su prethodno u sklopu projekta aglomeracije izmijenjene sve podzemne instalacije.

Početak radova na obnovi Korza, naime, usporila je žalba jednog od ponuditelja koju je ovih dana odbila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

Završetak tog postupka omogućio je sklapanje ugovora između Grada Bjelovara i tvrtke Mato El-D d.o.o. iz Ivanić Grada čija je ponuda od deset milijuna kuna izabrana na javnom natječaju. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.

-Grad će u dogovoru s izvođačem odlučiti s koje strane Korza će krenuti radovi, o čemu će razgovarati i s ugostiteljima kako bi sve to što manje utjecalo na njihovo poslovanje. Korzo više nikada neće izgledati kao što je do sada izgledao, već da će imati urban i suvremen izgled kao mnoge europske metropole- istaknuo je gradonačelnik Hrebak te podsjetio da će gradskom šetalištu, umjesto dosadašnjeg asfalta, biti opločnici.

Hrvatska
Ostalo
Regija