Uhićene su dvije osobe

U automobilu na području Velike Gorice pronađena veća količina marihuane, jedan od uhićenih policajac

U automobilu na području Velike Gorice policija je pronašla više od 77 kilograma marihuane, uhićena su dvojica osumnjičenika, od kojih je jedan policajac, te su predani pritvorskom nadzorniku
Slavonski Šamac: Policija zapriječila prolaz traktorima prema graničnom prijelazu Ivica Galovic/PIXSELL

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. Policijska sumnja potvrđena je sredinom studenoga kad su na području Velike Gorice, policijski službenici zatekli osumnjičene u vozilima s kojima se koriste.

Naime, zbog sumnje u protupravno ponašanje zatečenih osoba, na temelju naloga nadležnog suda obavljena je pretraga vozila s kojim se koristio 37-godišnjak te je u vozilu pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77 340 grama.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. S obzirom na to da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rješenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Crna kronika
Velika Gorica