TUČA KAKVA SE NE PAMTI: Snažno nevrijeme pogodilo sjever Hrvatske

Tuča veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije

Ivica Galovic/PIXSELL

Snažno nevrijeme zahvatilo je poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a  najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec  gdje su oštećeni brojni objekti. Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

-Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine naranđe. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen- rekao je Vrbanić.

Nevrijeme je zahvatilo i Međimursku županiju gdje je padala tuča veličine oraha, posebno praćena jakom kišom i vjetrom  na području Murskog Središća.

Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli.

Nevrijeme je prema informacijama s terena također zahvatilo Pregradu te područje općine Đurmanec, točnije Macelj.  Prema neslužbenim informacijama tuča veličine teniskih loptica nanijela je velike štete na usjevima.