Trojica mladića provalili i pokrali pet trgovina na području Vrbovca i Dubrave

Osim dvije osobe u starosti u 21 i 20 godina, u provalama je sudjelovao i jedan maloljetnik
locksmith-1947387_1280

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvije osobe u starosti od 21 i 20 godina, kao i jednim maloljetnikom, koje se tereti za počinjenje pet teških krađa provaljivanjem, od kojih su dvije ostale u pokušaju.

Naime, policijski su službenici u ponedjeljak tijekom rutinskog obilaska u Vrbovcu, uočili da je provaljeno u trgovinu te su na mjestu događaja zatekli spomenute tri osobe, koje su uhićene i privedene u službene prostorije na ispitivanje.

Nastavno je utvrđeno kako je trojac tijekom svibnja i početkom lipnja na području Vrbovca i Dubrave provaljivao u trgovine, gdje su otuđivali novac, cigarete i alkoholna pića. Doduše, prilikom nekih od pokušaja osumnjičeni ili nisu uspjeli u samoj namjeri ili su odustali zbog aktiviranja alarma. Međutim, ukupna materijalna šteta koju su u svom pohodu počinili iznosi oko 7.000 kuna.

Protiv maloljetne osobe podnijeto je izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru, dok su 21-godišnjak i 20-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Dubrava
Grad
Hrvatska
Općina
Vrbovec
Zagrebačka županija