Trik za pečene krumpire s okusom piletine
Krumpiri se peku u pilećem temeljcu što im daje dodatnu dozu slasti, ali i okus po piletini. Najbolje rezultate dobit ćete ako napraviti domaći temeljac od piletine, no poslužiti se možete i kupovnom pilećom kockom za juhe koju ćete rastopiti u 200 mililtara vruće vode.
Pileći temeljac trebao bi pokrivati dno posude u kojoj pečete krumpire, ali nemojte pretjerivati s količinom. Trebali biste dobiti mekan pečeni krumpir, a ne pire iz pećnice, punkufer.
Iznimno je važno da krumpire narežete na otprilike jednaku veličine kako bi se termički obradili u isto vrijeme.
Sastojci:
– 2-3 krumpira
– 200 ml pilećeg temeljca
– sol i papar po želji
– biljno ulje po želji
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Ogulite krumpire, narežite ih na komade otprilike iste veličine i začinite sa solju i paprom.
3. Stavite ih na dno lima za pečenje.
4. Preko krumpira prelijte pileći temeljac.
5. Pecite ovako pripremljene krumpire u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Glavni je cilj da krumpiru upiju tekućinu.
6. Nakon 25 minuta ih preokrenite i vratite u pećnicu. Po želji im možete dodati i nešto ulja.
7. Pecite ih još 15 do 20 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
8. Poslužite pečene krumpire kao prilog uz jelo po želji. Dobar tek!