Trik za najfinije knedle od šljiva koji su koristile naše bake
Da bi knedle bile ukusne i mekane, važno je pripremiti odgovarajuće tijesto. Iskusni znalci ističu da kuhani krumpir treba protisnuti kroz prešu za krumpir kako bi se uklonile sve eventualne grudice, a potom pomiješati s oštrim brašnom, razmućenim jajetom i malo soli.
Nemojte krumpir miksati ili blendati u električnim kuhinjskim aparatima jer će dobiti gumastu teksturu i tako pokvariti okus cijelog jela.
U starim kuharicama nerijetko možete vidjeti da se u tijesto dodavala i jedna žlica svinjske masti kako bi se poboljšala tekstura tijesta i deserta u cjelini. Ako niste skloni toj vrsti masnoće, umjesto nje možete dodati žlicu maslaca sobne temperature ili čak margarina, piše Punkufer.
Najfinije knedle dobit ćete od zrelog voća punog slatkoće. Ako ne raspolažete takvim šljivama, u prepolovljenu očišćenu šljivu dodajte žlicu šećera i malo cimeta.