Trik s kojim ćete uvijek dobro začiniti mljeveno meso za sarmu i kobasice
Neki kuhari oslanjaju se na svoje prokušane recepte, iskustvo u kuhinji i intuiciju da bi postigli tu savršenu ravnotežu okusa.
Neki čak jedu sirovo meso. Nemojte ugrožavati vlastito zdravlje – radije se poslužite trikom profesionalaca. Vrlo je jednostavan, ali su rijetki oni koji se to sjete napraviti.
Kuhari u restoranima znaju da okus sastojaka može varirati, a prstohvat soli biti jačeg ili slabijeg intenziteta. Ne žele upropastiti cijelu smjesu odvažnim dodavanjem začina. Umjesto toga, rade mali test uzorak.
Oni odvoje mali komadić smjese na bazi mljevenog mesa, oblikuju ga u kuglicu i kratko ispeku na tavi, pa tek onda probaju i prilagode okuse svojim preferencijama, piše punkufer.
Uvijek je bolje započeti s manje začina i pojačavati količinu, nego pretjerati i razočarati se.