Tri osobe uhićene nakon podmetanja požara na više vozila

Nastavlja se s utvrđivanjem motiva počinitelja
Lisice_odoz-1

Kriminalističkim istraživanjem požara više vozila u Rijeci tri osobe su osumnjičene za 18 kažnjivih djela i zadržane u istražnom zatvoru, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Na izvanrednoj konferenciji za medije, načelnik Sektora kriminalističke policije ove PU Robert Tomac rekao je da je policija vrlo brzo, nakon četiri sata od dojave o požaru utvrdila tko su mogući počinitelji te privela pet osoba, hrvatskih državljana s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije.

U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeni su predmeti koji se povezuju s paleži, vatreno oružje, eksplozivne naprave, droga, novac i više mobitela. Među njima su izdvojena trojica koji su osumnjičeni za podmetanje požara na osobnim vozilima u Rastočinama, ali i za bacanje eksplozivne naprave na vozilo u ožujku u istoj ulici te za dva bacanja eksplozivnih naprava u dva navrata u veljači u dvorište kuće na Kantridi. U svim tim slučajevima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Njih trojica se tako terete za četiri kažnjiva djela opće opasne radnje, sedam djela trgovanja drogom, šest nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva te jedno oštećenja tuđe stvari. Oni su i prije ove kriminalističke obrade bili poznati policiji i to zbog zlouporabe droga ili imovinskog kriminaliteta.

Procijenjena materijalna šteta nastala jučerašnjim požarom na šest automobila je oko pola milijuna kuna. Nastavlja se s utvrđivanjem motiva počinitelja.

Crna kronika
Hrvatska