Tomislav Grahovac dobio novi mandat predsjednika HRS-a

Na izbornoj Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza, koja je održana u Zagrebu, Tomislav Grahovac dobio je novo povjerenje rukometnih djelatnika i novi mandat predsjednika Saveza
Izborna skupština HRS Jozo Cabraja / kolektiff

Tomislav Grahovac prvi put je za predsjednika izabran 2016. godine. Nakon toga je dobio novo povjerenje 2019. godine. Na današnjoj Skupštini HRS-a, nazočni članovi Skupštine jednoglasno su podržali izbor Grahovca za predsjednika.

Podsjećajući delegate Skupštine na rezultate i rad HRS-a u posljednje tri godine, Tomislav Grahovac je istaknuo iznimno teške pandemijske uvjete u kojima je Savez funkcionirao. Ali, bez obzira na to, hrvatske rukometašice i rukometaši u dvorani, ali i oni na pijesku, osvojili su jako puno medalja na velikim svjetskim i europskim natjecanjima. Naši klubovi imali su vrlo dobre rezultate u europskim kupovima. Uz sve to, HRS je dobio organizaciju seniorskog Svjetskog prvenstva zajedno s Danskom i Norveškom 2025. godine. Istodobno, Hrvatska je 2021. godine bila domaćin Europskog kadetskog prvenstva, a u ovoj godine je čeka organizacija Svjetskog kadetskog prvenstva.

Istodobno s izborom predsjednika HRS-a, odabrani su novi Upravni odbor HRS-a i Nadzorni odbor. Članovi novog Upravnog odbora su: Tomislav Grahovac, Zoran Gobac, Boris Mesarić, Krešimir Prosoli, Goran Piteša, Željko Maletić, Boris Konjuh, Josip Ćurković, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Branimir Kos, Božica Palčić i Antun Blažević. Nadzorni odbor HRS-a čine Romeo Vrečko, Goran Peterko, Mihael Varga, Ivan Baričević i Rajko Roža.

U sklopu izborne skupštine održana je i svečanost potpisivanja ugovora s pet gradova koji su uključeni u Master plan EHF-a i HRS-a „Rukomet u vrtićima“. To su Bjelovar, Koprivnica, Pakrac, Poreč i Virovitica, dok će Grad Zagreb to postati naknadno.

Hrvatska
Sport