Tomašević tvrdi da ne ignorira zahtjeve radnika Čistoće: Postoji dobra volja za povećanje materijalnih prava

Poručio je da upravo traju pregovori o Kolektivnom ugovoru

Željko Hladika/PIXSELL

Komentirajući sutrašnji prosvjed radnika Čistoće u organizaciji triju sindikata, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako ne ignorira zahtjeve radnika.

– Postoji dobra volja uprave Zagrebačkog holdinga da se povećaju materijalna prava radnika. Ignoriranje zahtjeva bi bilo da nitko s njima ne razgovara. I danas se održavaju sastanci sa sindikatima, istaknuo je Tomašević.

No, dodao je da postoje “različiti sindikati u Zagrebačkom holdingu” koji nemaju iste stavove, ali da se sa svim sindikatima o povećanju materijalnih prava u okviru pregovora o Kolektivnom ugovoru koji upravo traju.

Komentirajući najavu da će Visoki upravni sud u ponedjeljak donijeti odluku o zahtjevu za obustavom izvršenja odluke o naknadi za roditelje-odgojitelje, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec napomenula je da to još uvijek nije odluka o meritumu predmeta.

– Obustava izvršenja sudu samo daje više vremena da donese odluku, no za nas se ništa značajno ne mijenja jer prema novoj odluci, promjene u visini isplata dolaze tek u travnju sljedeće godine, istaknula je.