Tomašević nakon potpisivanja kolektivnih ugovora: Veća materijalna prava, tri godine mira

Povećanje materijalnih prava radnici će vidjeti već u plaćama za veljaču
tomislav tomaševićSanjin Strukić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da novi kolektivni ugovori u Zagrebačkom holdingu i u ZET-u povećaju materijalna prava radnika, a gradskoj vlasti u iduće tri godine osiguravaju socijalni mir.

– Gradskoj vlasti i upravama gradskih poduzeća bitno je da sljedeće tri godine imaju socijalni mir i predvidljive troškove vezane za troškove rada, rekao je Tomašević nakon potpisivanja kolektivnih ugovora i nadodao:

– Spremni smo uložiti dodatni novac za materijalne uvjete rada, spremni smo uložiti dodatni novac za kapitalne investicije i opremu jer sada je ključno povećanje kvalitete usluga za građane, poručio je Tomašević.

Najavio je da će radnici povećanje materijalnih prava vidjeti već u plaćama za veljaču, a povećanje kvalitete usluga za građane očekuje u sljedećih nekoliko mjeseci.

Paket povećanja materijalnih prava radnika odnosi se na povećanje osnovice, dodataka i neoporezivih primitaka, usklađivanje koeficijenata i uvjeta rada, a iznosi ukupno 17,8 milijuna eura godišnje. To će se financirati iz tri izvora – internih ušteda unutar Holdinga i ZET-a, gradskog proračuna i povećanja cijena usluga. Tomašević je ponovio da će o poskupljenju usluga razgovarati s koalicijskim partnerom SDP-om i najavio da će kroz mjesec-dva to predstaviti javnosti.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo