Tito napustio Zaprešić

ZAPRESIC

Većinom glasova gradski vijećnici Grada Zaprešića donijeli su odluku da Maršal Josip Broz Tito napusti njihov Grad. Naime, s 13 glasova donijeta je odluka o preimenovanju ulice Maršala Tita u Ulicu kardinala Alojzija Stepinca. Također, novoizgrađena južna obilaznica imenovana je Avenijom hrvatskih branitelja. 

Za ovakvu su odluku bili vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera, uz koje su stali i vijećnici Projekta domovina. Suzdržanima su ostali vijećnici živog zida i Mosta, dok su vijećnici SDP-a bili protiv ovakve odluke.

Na sjednici je donesena i odluka kako naplata parkinga u Gradu i dalje ostaje na snazi, ali po novim pravilima. Građani Zaprešića koji stanuju u 1. zoni mjesečnu će kartu moći kupiti za 35 kuna, 2. zonu za 20 kuna, dok će studenti Baltazara mjesečnu kartu plaćati 20 kuna mjesečno. Isto tako, promijenjena je i cijena satne karte, koja je s 5 kuna smanjena na 4 kune. Ovakvu je odluku podržalo 11 vijećnika, koji su također odlučili odbiti i raspisati referendum o pitanju uvođenja parkinga što je zahtijevala oporba. (FOTO: Zlatko Šoštarić/ Prigorski kaj)

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić