Tin Srbić s oduševljenjem dočekao prvi trening

Veselim se treningu, sada koliko-toliko možemo normalno trenirati. Trudio sam se kod kuće raditi što više i ostati u formi, ali to nije to, kazao je Srbić

Marin Tironi/PIXSELL.

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić počeo je danas trenirati u dvorani što su i on i njegov trener Lucijan Krce jedva dočekali.

-Kao i svi sportaši jedva samo dočekali da se vratimo treninzima. Teško se bilo priviknuti na ritam koji nam je nametnula ova situacija, ali morali smo. Pratili smo sve što nam je zadano, pridržavali smo se svih mjera- kazao je Krce, naglasivši koliko je gimnastičarima važan trening u dvorani.

-Veselim se treningu, sada koliko-toliko možemo normalno trenirati. Trudio sam se kod kuće raditi što više i ostati u formi, ali to nije to- kazao je Srbić.

-Gimnastika je specifična, potrebno je jako dugo vremena da se uđe u formu, a brzo se iz forme izlazi. Možete održati fizičku spremu, ali bez dvorane i sprava to nije to- naglasio je Krce.

S obzirom na to da su ove sezone otkazana gotova sva natjecanja, a i Olimpijske igre su odgođene za godinu dana, problem ni mogla predstavljati motivacija. Krce je kazao da se neslužbeno govori da bi se Europsko prvenstvo moglo održati u studenom.

-Tako ćemo se i pripremati, kao da je EP u studenom, a na svjetske kupove koji se budu mogli održat ćemo ići što više, da se pripremimo- dodao je Krce napomenuvši da će “sve ovisiti o Tinu, ali da će mu trebati dosta da se vrati u vrhunsku formu”.

-Za povratak u top formu potrebno je četiri do pet mjeseci, Nakon neke ozljede potrebna su dva mjeseca, ali sada kada trebamo lagano krenuti, bit će potreba četiri mjeseca- rekao je Srbić.

Što se tiče motivacije, Srbić priznaje da bi to mogao biti problem, ali da on sam s tim nikada nije imao problema.

-Čudno je kada ne znaš za što se pripremaš, ove sezone je sve otkazano, Olimpijske igre su sljedeće sezone i postoji problem s motivacijom, ali ja se nadam da ću se uspjeti motivirati, nikada nisam imao problema s tim. Znam za što se pripremam sljedeće godine i želim izbjeći ozljede- rekao je Tin Srbić.