Tihomir Mirenić Kolegić: Samo nogomet dolazi u obzir

Tihomir Mirenić, svima znan kao Kolegić, legenda je turopoljskog kraja

Tihomir Mirenić, svima znan kao Kolegić, legenda je turopoljskog kraja. Uvijek dobro raspoložen, nasmijana lica, spreman je uskočiti u pomoć kad god zatreba. Za sebe kaže da je veliki društvenjak te da ga privlači rad u timu i mogućnost zajedničkog stvaranja. Ovaj veliki pozitivac podijelio je svoje iskustvo nogometne i trenerske karijere i otkrio koliko je važno raditi ono što voliš.

Kako i kada se u vama rodila ljubav prema nogometu?

Od kad sam prvi put ugledao loptu i nogomet te pomislio da je to ono čime se želim baviti.

Da niste u nogometu u kojem drugom sportu bi se pronašli?

Pronašao bih se opet u nogometu zato što ga obožavam. Samo nogomet dolazi u obzir.

Kako biste se trenerski definirali?

Kratko vrijeme sam u trenerskom poslu, sad će biti šest godina. Okarakterizirao bih se kao dobar, pravedan i pošten trener.

Što po vama jedan kvalitetan igrač mora imati?

Bilo koji igrač i u bilo kojoj ligi, mora imati ogromno srce i naravno volju. Ako to nema, ne može biti igrač.

Najbolji i najgori trenutak u trenerskoj karijeri?

Najbolji trenutak mi je bio kad smo na turniru u Bosni i Hercegovini prošli četvrtfinale. Rekao sam tada jednom igraču ti ćeš pucati slobodnjak, a drugom ti ćeš zabiti gol. I točno je tako i bilo. Najgori trenutak mi je taj kad smo ispali u polufinalu. U zadnje dvije minute smo primili gol i tu utakmicu izgubili.

Tko vam je nogometni uzor?

Ronaldinho. Volim njegov stil nogometa. Smije se, uživa i zabavlja se s loptom.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme? 

Slobodnog vremena nemam previše, ali kad sam slobodan obavljam neke poslove oko kuće i provodim vrijeme sa svojom djecom. Nastojim se što više posvetiti njima.

Kako izgleda jedan dan u životu trenera?

Od jutra imam radne zadatke, trudim se obavljati svoj primarni posao korektno i produktivno. Dolazim doma, pokupim djecu iz škole i kad dođem doma, spremam se za trening. Trening traje sat i 15 minuta. Svaki je dan približno isti, posao, djeca, trening.

Što biste poručili budućim mladim nogometnim nadama?

Poručujem im da imaju veliko srce i da se svim bićem daju u ono što rade, ako vole nogomet i igraju ga, onda neka to rade s voljom i srcem. Isto tako, bitno je da zdravo žive, da izbjegavaju loša društva i utjecaje i u potpunosti se posvete sportu.