TIHOMIR ĐURAS, načelnik Brckovljana: Preseljene općinske administracije na teritorij općine najveća je želja

Na svibanjskim izborima, Tihomir Đuras, koji je načelnikom Brckovljana postao u rujnu prošle godine, još jednom je zadobio povjerenje birača

Na svibanjskim izborima, Tihomir Đuras, koji je načelnikom Brckovljana postao u rujnu prošle godine, još jednom je zadobio povjerenje birača. Đuras je pobjedu osigurao već u prvom krugu, gdje je dobio 1156 glasova, odnosno 56,18 posto podrške. Osim toga, i lista za Općinsko vijeće (HDZ-SKNL-BM 365-HSU), čiji je nositelj također bio Đuras osvojila je većinu, dobivši 55 posto glasova, čime je u Vijeće ušlo osam od 13 vijećnika s ove liste.

-Zahvaljujem svim biračima koji su prepoznali naš rad i naše kvalitete dajući nam povjerenje još jednom u prvom krugu kako bismo nastavili s novim cijelim mandatom, u kojem se nadamo da ćemo polučiti još bolje rezultate- započeo je razgovor dobro raspoloženi načelnik Tihomir Đuras, koji vjeruje kako će suradnja s Vijećem i nadalje biti dobra.

Kako danas gledate na razdoblje od rujna 2020. do svibnja 2021. godine i na taj dio odrađenog posla?

Bilo je to kratko, ali intenzivno razdoblje u kojem smo pokrenuli i napravili dosta novih stvari na području Brckovljana. Ono što me posebno veseli bila je dobra suradnja sa Županijskom upravom za ceste i ravnateljem Tomislavom Landekom. Odmah na početku mandata asfaltirali smo tako cestu kroz Hrebinec. Ta suradnja je nastavljena i ove godine u kojoj smo asfaltirali prometnicu na samom ulazu u našu općinu u Božjakovini, gdje je postavljen i pametni pješački prijelaz. Imali smo također i dobru suradnju s Vodovodom i odvodnjom Zagrebačke županije, gdje je pokrenuto novih 12 ulica u koje se uvodi vodovodna mreža. Zagrebačka županija i Stjepan Kožić imali su također sluha za potrebe naše općine. Moram istaknuti kako smo u tom razdoblju obnovili i tri dječja igrališta u Gračecu, Gornjoj Gredi i Prikraju.

Niste zapostavili niti druge segmente društva?

Za potrebe naše Vatrogasne zajednice nabavili smo dva vatrogasna vozila, a također uspjeli smo realizirati i izgradnju novog vatrogasnog spremišta DVD-a Brckovljani. Suradnja s Vatrogasnom zajednicom bila je jako dobra, a ja vjerujem kako će u ovom razdoblju biti još i bolja dolaskom novih mladih ljudi.

Društveni život na području općine je zadovoljavajući, jer uz vatrogasna društva, tu su lovci, folkloraši, ali i sportske udruge.

O svima njima Općina konstantno vodi brigu. Tako će biti i dalje, a ja vjerujem da će popuštanjem mjera i njihov rad biti puno življi i bolji, što je u proteklom razdoblju bilo nemoguće zbog brojnih ograničenja od strane Stožera.

Uvijek volite istaknuti kako pojedinca ništa ne može postići sam, već da mu je za to potreban dobar tim. Vi ste ga pronašli i rezultati su vidljivi.

Unutar Vijeća odluke su se do sada donosile jednoglasno. Svaki projekt u koji smo ulazili dobro smo ga pripremili i objasnili na Vijeću, te smo uvijek dobivali njihovu podršku u toj realizaciji. Šest vijećnika koji su sudjelovali u radu Općinskog vijeća i sada su dio Vijeća, te se nadam kako će oni biti pokretač novih ideja i projekata unutar naše općine.

Koje projekte biste izdvojili kao one na koje će te staviti naglasak u ovom razdoblju?

Za četiri projekta koja su nam najvažnija raspisani su natječaji. U prvom redu to je rekonstrukcija naše općinske zgrade, a tu su i izgradnja novog dječjeg vrtića u Božjakovini, izgradnja Poduzetničkog inkubatora te uvođenje produženog boravka od jeseni u našoj osnovnoj školi. Sve ono što smo činili do sada nastavit ćemo i dalje.

Suradnja sa Zagrebačkom županijom istaknuli ste već bila je jako dobra, kakva je suradnja s prvim susjedima?

Mi smo vezani na svoje susjede, tako da s njima gajimo dobro susjedske odnose i to nam je prioritet. Iako je u Vrbovcu gradonačelnik iz redova SDP-a suradnja je zadovoljavajuća te smo sada u pregovorima kako bi naša dva rubna sela povezali jednom biciklističkom stazom. U Dugom Selu i Rugvici na vlasti su ostali Nenad Panian i Mato Čičak, s kojima nam je zadovoljstvo surađivati. Ne vidim razloge da tome tako ne bude i dalje.