TIAN BOROVEC, reprezentativac Hrvatske: Rasli smo iz utakmice u utakmicu, vjerujem kako je pred nama niz velikih uspjeha

Tian Borovec, i u Turskoj je dobro iskoristio svoje minute, opravdavši povjerenje koje mu je ukazao izbornik Matej Mišković

Male sredine oduvijek su stvarale igrače za reprezentaciju. Najbolji, primjer toga je kadetska reprezentacija Hrvatske, u kojoj na Prvenstvu Mediterana nije bio niti jedan igrač PPD Zagreba, dok je iz NEXE-a na popisu bio tek jedan igrač. RK Rugvica je na Prvenstvu bila zastupljena s dvojicom igrača, Nikolom Ivankovićem i Tianom Borovcem, koji je igrački stasao u Dugom Selu. Bio bi uz njih dvojicu zasigurno i Martin Krizmanić, no njega je iz ove akcije izbacila ozljeda.

Tian Borovec, i u Turskoj je dobro iskoristio svoje minute, opravdavši povjerenje koje mu je ukazao izbornik Matej Mišković.

-U konačnici smo zadovoljni i sretni osvojenom broncom. Naravno, ostaje žal za izgubljenom mogućnošću igranja finala zbog malo lošije naše izvedbe protiv Egipta u polufinalu. No, u borbi za treće mjesto pokazali smo da smo se u stanju brzo vratiti i odigrati na najvišem nivou kada je to potrebno. Turnir je sam po sebi bio jako zahtjevan, ali mi smo rasli iz utakmice u utakmicu. Odlično postavljena obrana u “novoj” 5-1 zoni nam je davala prednost u gotovo svim utakmicama već u prvim trećinama- osvrnuo se na nastup na Prvenstvu Mediterana, Tian Borovec.

-Zadovoljan sam svojom igrom kako u napadu, tako i u obrani. Nadam se da sam ispunio očekivanja izbornika, stožera, svoje ekipe, ali i svih koji su bili uz nas- ističe Borovec.
Tian od ove sezone nosi dres Rugvice s kojom dobri “gura” na dva fronta, jer seniori su trenutno vodeća momčad 2. HRL-Sjever, dok je kadetska ekipa na dobrom putu da i ove godine osigura Državnu završnicu, na kojoj je lani osvojeno drugo mjesto.

-Daljnji plan je nastaviti raditi na sebi, kvaliteti svoje igre i kontinuirano trenirati u svom klubu. Što se tiče klupskog dijela cilj nam je osigurati prvo mjesto na tablici, pokazati ozbiljnost u igri bez obzira na protivnika i na završnici pokušati osvojiti naslov prvaka države, s obzirom na to da je ovo zadnja prilika ove generacije- priča nam mladi hrvatski reprezentativac, koji se veseli i budućim reprezentativnim akcijama.

-Što se reprezentacije tiče ubrzo nam dolazi novo okupljanje, novi turnir i jako se veselim tome, jer dečki su izvrsni, atmosfera je odlična, jako se kvalitetno radi i svi skupa dišemo kao jedan. Vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da je još niz velikih uspjeha pred nama- zaključio je razgovor Tian Borovec.