Tamburaši po 27. puta zasvirali u crkvi u Kravarskom

U Župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Kravarskom sinoć je održan 27. koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, koji se održava u čast hrvatskim braniteljima. 

Tamburaši su u Kravarskom prvi puta zasvirali ratne 1992. godine dok su granate padale uokolo, a koncert su inicirali članovi orkestra koji su na tom području ratovali kao pripadnici Prve topničke bojne. Već prvi koncert okupio je brojne posjetitelje, a godinama, što iz inata i prkosa, a što zbog velikog interesa publike opstao je do današnjih dana, kada izvođači, ali i posjetitelji rado dolaze u župnu crkvu na Kravarsko kako bi uživali u jedinstvenom glazbenom događaju.

Kao i uvijek do sada, u programu su se našle neke od najpoznatijih domoljubnih pjesama te neizostavna himna 153. velikogoričke brigade, koju je izveo njen autor Marijan Lučan Crta. Uz domaćina, načelnika Općine Kravarsko, koncertu su između ostalog nazočili i gradonačelnik Velike Gorice Draže Barišić sa zamjenikom Ervinom Kolarcem, predsjednik goričkog Gradskog vijeća Neven Karas, zamjenik župana Hrvoje Frankić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Koncert organiziraju Općina Kravarsko, Zdrug Hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“, pripadnici 153. brigade HV-Velika Gorica i Glazbena proizvodnja HRT-a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva hrvatskih branitelja i Zagrebačke županije.