Kulinarski trik za savršeni okus

Tajni sastojak koji salatu od kupusa čini neodoljivom

Ovaj trik omogućuje da salata od kupusa dobije svjež i bogat okus koji se dugo pamti
white-cabbage-1393859_1280

Za osnovnu pripremu salate od kupusa potrebno je samo nekoliko sastojaka: sol, ulje i ocat. Međutim, tajni sastojak koji ovoj salati daje poseban, nezaboravan okus je mala količina šećera.

Najprije se kupus nariba ili sitno nareže. Zatim se dodaju ulje i ocat, pa se salata lagano izgnječi rukama. Ostavite da odstoji nekoliko minuta kako bi se okusi proželi. Na kraju dodajte još malo soli i prstohvat šećera, što salati daje ugodnu, blago slatkastu notu koja je čini jedinstvenom, prenosi N1.

Ovaj trik, koji se često koristi i u restoranima, omogućuje da salata od kupusa dobije svjež i bogat okus koji se dugo pamti.

Sadrži brojne hranjive tvari

Za dodatne zdravstvene dobrobiti možete eksperimentirati s različitim vrstama kupusa prilikom pripreme. Na primjer, crveni kupus ili kelj odličan su izbor jer su bogati vitaminima i vlaknima, čime se povećava hranjiva vrijednost salate.

Za još raznovrsnije i hranjivije jelo, možete dodati i drugo povrće poput mrkve ili krastavaca.

Osim što je salata od kupusa odličan izvor vlakana, vrlo je pogodna i za one koji žele smršavjeti. Kupus ima malo kalorija i puno vode, što doprinosi osjećaju sitosti. Uz to, kupus sadrži brojne hranjive tvari koje pozitivno utječu na zdravlje očiju.

Gastro
Hrvatska