ISPROBAJTE

Tajne punjenih paprika: Ovaj sastojak potpuno mijenja okus omiljenog jela!

Zaboravite klasične punjene paprike – recept sa suhim mesom oduševio tisuće ljudi na internetu
punjene paprike recept domaća kuhinja suho meso tajni sastojak tradicionalno jelo paprika ručak mljeveno meso riža Freepik/Ilustracija

Nijedno slavlje, obiteljski ručak ili mirna nedjelja ne može proći bez – punjenih paprika. Ovo tradicionalno jelo ima bezbroj varijacija, a gotovo svaka obitelj čuva svoju verziju recepta. No, jedan recept privukao je veliku pozornost korisnika interneta zbog – tajnog sastojka.

Naime, uz klasičnu kombinaciju mljevenog mesa i riže, u ovaj recept dodaje se nasjeckano suho meso, koje – prema brojnim komentarima – potpuno mijenja i poboljšava okus. Recept je postao viralan, a Krstarica prenosi kako su mnogi nakon isprobavanja poručili da više ne mogu zamisliti punjene paprike bez ove sitne, ali moćne izmjene.

Sastojci:

  • 8 svježih paprika srednje veličine
  • 250 g mljevene teletine
  • 300 g mljevene govedine ili junetine
  • 150 g nasjeckanog suhog mesa (tajni sastojak)
  • 1 manji crveni luk (sitno nasjeckan)
  • 3 češnja češnjaka
  • malo nasjeckanog peršina
  • 1 žličica mljevene slatke crvene paprike
  • 1/2 žličice papra
  • sol po ukusu
  • 100 g riže
  • 4 žlice ulja
  • 4 dl umaka od rajčice
  • 1–2 žličice gustina
  • 3 dl vode

Priprema:

Paprike očistite – odrežite vrhove, uklonite sjemenke, operite i ostavite da se ocijede. U većoj posudi pomiješajte mljevenu teletinu i govedinu, dodajte sitno nasjeckano suho meso, crveni luk, češnjak, peršin, papriku, papar, sol i rižu. Sve dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine.

Napunite paprike pripremljenim nadjevom. Na ulju ih prepržite sa svih strana dok lagano ne porumene, zatim dodajte umak od rajčice i oko 3 dl vode (po potrebi i više). Kuhajte poklopljeno, na laganoj vatri, oko 50 minuta.

Pred kraj kuhanja umiješajte gustin razmućen u malo vode kako bi umak postao gušći i aromatičniji.

Poslužite toplo – i pripremite se na pohvale!

Dobar tek!

Gastro
Hrvatska