Svim uhićenim navijačima prijeti mjesec dana u istražnom zatvoru

Suci istrage zaprimili su prijepodne prvi prijedlog za određivanje istražnog zatvora za 10 od ukupno 44 izazivača navijačkih nereda

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda zaprimili su prijepodne prvi prijedlog za određivanje istražnog zatvora za 10 od ukupno 44 izazivača navijačkih nereda, a prvo ročište je zakazano za 11:30 sati, kazala je glasnogovornica suda Kornelija Kallay Blažeković.

– Prema najavi, Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici će vrlo vjerojatno zatražiti određivanje istražnog zatvora za svih 44 uhićenika. Najvjerojatnije će ići četiri odvojena prijedloga za po 10 osumnjičenika u skupinama. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage velikogoričkog suda gdje su dežurne tri sutkinje, rekla je Kallay Blažeković.

Precizirala je da se osumnjičenici terete za izazivanje nereda za koje je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina. Većina uhićenika ima svoje izabrane branitelje, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja te su svih 44 osumnjičenika ispitana ili se još uvijek nalaza na ispitivanju u tužiteljstvu, doznaje se na sudu.