Svi žele pomoći malenom Ivanu Marušiću

Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Goričkim klubom mladih i gospodinom Danijelom Marušićem održala je jučer u Velikoj Gorici akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija upisa u Hrvatski registar održana je potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenog Ivanu Marušiću (3), ali i za sve oboljele osobe diljem svijeta koje su u potrazi za podudarnim darivateljem. 

Goričani su još jednom pokazali veliko srce, jer akciji koja je održana u Goričkom klubu mladih, te u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ odazvale su se ukupno 584 osobe koje su se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Zbog velikog interesa građa red za upis u Goričkom klubu mladih gdje se u registra upisalo 540 osoba red se u jednom trenutku protezao preko cijelog trga Stjepana Radića, a i sama akcija trajala je dva sata duže od planiranog kako bi se mogli upisati svi oni koji su se odazvali akciji.

-Hvala svima koji su pomogli u organizaciji akcije; Danijelu Marušiću, Goričkom klubu mladih, djelatnicima vojarne “Pukovnik Marko Živković”, svim medicinskim sestrama koje su nam nesebično pomogle, Mariju koji je uvijek tu za nas i svima Vama koji ste se odazvali pozivu na akciju. Hvala od srca- poruči su iz Zaklade Ana Rukavina.

Svi koji nisu bili u mogućnosti upisati se u registar u Velikoj Gorici to mogu učiniti u transfuzijskim centrima u osam hrvatskih gradova. Točne lokacije i radno vrijeme mogu se pronaći OVDJE.