Svećenik zbog napada dobio 15 dana iza rešetaka. Gušio susjedu i urlao: Zbog tebe sam završio u zatvoru, p…. ti materina

Nije poznato je li Kelava u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola
svećenik

Zbog napada na 43-godišnju ženu, sukošanski svećenik Domagoj Kelava sljedećih 15 dana provest će iza rešetaka zadarskoga zatvora, izvijestio je glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica.

Optužnim prijedlogom Kelavu terete da je 17. svibnja deset minuta poslije ponoći u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnome mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43-godišnje A. S.

Pri povratku u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući: “Zbog tebe sam završio u zatvoru, p…. ti materina”, misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja ove godine, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se istrgnula, a Kelava ju je zatim odgurnuo, zbog čega je pala na tlo i zadobila površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, stoji u priopćenju.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje.

Crna kronika
Hrvatska
Izbor urednika