Sve o zagorskim selima i običajima u knjizi Nadice Bedek „Negdašnje sele i vu njem življenje“

Udruga žena općine Jakovlje „Dora“ organizirala je predstavljanje knjige o zagorskom selu i običajima „Negdašnje sele i vu njem življenje“, autorice Nadice Bedek. Nadica Bedek, uz to što piše knjige, ujedno je i sakupljačica zagorske baštine i čuvanja starih običaja te vlasnica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva „Bakina okućnica“ u Igrišću na kojem se nalazi i etno-kuća i kuća starina.

U prostorijama čitaonice u Jakovlju okupilo se dvadesetak članica udruge koje su poslušale priču o tome kako je autorica krenula u pisanje knjige. Do sada je Nadica Bedek već napisala nekoliko knjiga slične tematike u kojima za buduće generacije pokušava sačuvati povijesne činjenice i priče iz života jakovljanskog kraja. Osim što je čitala neke od dijelova iz svoje nove knjige, autorica je pokazala i nekoliko predmeta koji su se na selu koristili sredinom prošlog stoljeća i ranije.

Njen moto i želja su sačuvati uspomene na nekadašnje selo veselo kojeg globalizacija svakodnevno mijenja. Ono želi pokloniti svoj zalog budućim generacijama…