Sve je spremno za manifestaciju „Kak su brali naši stari“

Općina Dubravica i Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi u suradnji s Općinama Brdovec i Marija Gorica, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije osmu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Kak su brali naši stari“.

Tradicionalni prikaz berbe održat će se u subotu, 21. rujna u vinogradu Dragutina Stiperskog, gdje će se održati otvaranje novoizgrađenog Vinskog puta te prezentiranje tradicionalnog načina berbe grožđa uz nezaobilazno narodno veselje uz bogatu gastronomsku ponudu jela i pića.

-Povorka prolazi kroz sve tri naše općine, dok je završnica kod nas u Dubravici, gdje se priprema sam čin berbe i muljanja grožđa. Bit će tu i veselja, tako da nas očekujemo vjerujem i dobra zabava- najavio je ovogodišnju berbu načelnik Dubravice Marin Štritof.

Okupljanje svih sudionika koji će se kočijama zaputiti prema Mariji Gorici i Dubravici je u 13 sati ispred Stare hiže Glogović u Prigorju Brdovečkom, odakle povorka od 10 konjskih zaprega kreće prema Mariji Gorici i Starini, dok je dolazak na konačno odredište u Dubravici predviđen za 17 sati, kada će svečano biti otvoren i Vinski put.