Sve je spremno za Floraart

Više od 220 izlagača, nikada atraktivniji izložbeni prostor Bundeka od 300 tisuća četvornih metara, zasadit će se čak 123 310 biljaka – vrijeme je za najljepšu cvjetnu priredbu! Bundek se ponovo pretvara u najraskošniju cvjetnu oazu. Najveći hortikulturni događaj nikad nije bio atraktivniji, najavljeno je danas u Caffe baru Sunce na zagrebačkom Bundeku.

-Floraart je zaštitni znak grada Zagreba, a to potvrđuje i činjenica da se ove godine organizira 53. put. Kada smo prije 15 godina od zapuštenog Bundeka odlučili napraviti prekrasan park, zaključili smo da je područje oko jezera idealno mjesto za Floraart. Pozivam sve naše sugrađane da nam se od ponedjeljka do nedjelje pridruže i uživaju u najvećoj cvjetnoj rapsodiji- kazao je Milan Bandić.

Na 53. Floraartu, od 28. svibnja do 3. lipnja, uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, izbora za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.

 

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo