Pripremljen je bogat program

Sve je spremno za Advent u Velikoj Gorici; sutra paljenje blagdanske rasvjete i koncert Gelato Sisters

Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz potporu Grada Velika Gorica ove godine organizira Advent u Parku Plemenite opčine turopoljske od 2. prosinca do 7. siječnja
407378647_748593017312456_6931082781301048792_n Facebook TZ Velika Gorica

Jedinstveno Božićno selo u kojem vrijedni vilenjaci čekaju svu djecu željnu zimskih radosti na otvorenom, adventski sajam s originalnim „hand made“ suvenirima, i domaćim proizvodima za pod bor i na blagdanski stol, kulturni program i koncerti u Božićnoj kupoli, nastupi dječjih zborova i kulturno-umjetničkih društava, slasna blagdanska ugostiteljska ponuda, svakodnevne radionice i zabava u novosagrađenom uredu Bake Božićnjak … samo su dio ovogodišnjeg programa Advent u Gorici.

Lijepi crveni rubac, marama, koje su Turopoljke vezale svojem dragom oko vrata prilikom odlaska u vojne pohode, a za koji se kaže da je preteča kravate – tema je ovogodišnjeg Adventa, pa će grad biti ukrašen digitalnim podgutnicama, koje su custom made rađene po motivima podgutnice s narodnih nošnji.

Otvorenje manifestacije je u subotu, 2. prosinca za kada je za 17 sati predviđeno paljenje prve adventske svijeće na Trgu Stjepana Radića, a nakon toga paljenje raskošne blagdanske rasvjete uz prigodan program i koncert uvijek nasmijanog ženskog tria Gelato Sisters.

Veće klizalište

U 18 sati uz nastup artista na ledu službeno će biti otvoreno i klizalište u parku kod Muzeja Turopolja. Ove godine klizalište je prošireno za dodatnih 100 kvadrata, te će uz školu klizanja u jutarnjim terminima, za građanstvo klizalište raditi od 14 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22 sata.

Na zimskom ugostiteljskom trgu u samom središtu parka bogata blagdanska gastronomska ponuda može se pronaći u pet kućica.

U nedjelju 3. prosinca na rasporedu je koncert Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica, pod dirigentskom palicom Mire Taradija.

-Pripremili su nam repertoar s hrvatskim božićnim pjesmama i ponekim svjetskim hitom. Nakon koncerta Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica nastupit će velikogoričke glazbene legende sastav Mungos Blues i njihovi učenici Mungos – mlade snage- najavljuju iz Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Događanja
Velika Gorica