Suvlasnice sklopile lažni sporazum i ukrale više od 106 tisuća eura

Izvršile su prividni prijenos imovine tvrtke

Za više od 106 tisuća eura tvrtku iz Omišlja prevarile su i oštetile njezine dvije suvlasnice (29, 55), sklopivši lažni sporazum kojim je jedna zasnovala založno pravo na nekretninama na otoku Krku te na svoje ime izvršila prividni prijenos imovine tvrtke.

Sumnjiče se da su početkom 2020. u ime svoje tvrtke sklopile lažni sporazum kojim su neistinito prikazale da su osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica. Time je 29-godišnjakinji dopuštena uknjižba založnog prava na nekretnine, iako su obje znale da ne postoji stvarni dug prema tvrtki.

Lažno su prikazale i da je 29-godišnjakinja tvrtki pozajmila novac u iznosu koji zapravo čini imovinu tvrtke , a ne njezinu vlastitu, te su na osumnjičenu izvršile i prividni prijenos imovine tog poduzeća. Uz to, sačinile su i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu muškarca s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.