Sutra počinju tribine o novom modelu skupljanja miješanog komunalnog otpada u Zagrebu

Uz prezentaciju, na tribinama će građani moći izravno saznati odgovore na pitanja vezana uz odgovorno postupanje s otpadom i sustava gospodarenja otpadom u Zagreb
gospodarenje otpadom zagreb Grad Zagreb

Zagrebački holding i Grad Zagreb će od 15. rujna do 31. listopada organizirati javne tribine za građane u svim gradskim četvrtima o novom modelu skupljanja miješanog komunalnog otpada koji u Zagrebu stupa na snagu 1. listopada, priopćio je Zagrebački holding.

Uz prezentaciju, na tribinama će građani moći izravno saznati odgovore na pitanja vezana uz odgovorno postupanje s otpadom i sustava gospodarenja otpadom u Zagrebu, kažu u ZG Holdingu. Građane pozivaju da dođu na tribine koje će se održavati od 18 do 20 sati po gradskim četvrtima.

Prva tribina, 15. rujna bit će u gradskoj četvrti Črnomerec (Slovenska 21), a sljedeći tjedan, 19. rujna, održat će se tribina u gradskoj četvrti Trešnjevka-sjever, u Centru za kulturu te 22. rujna u Stenjevcu (Sigetje 2).

U gradskoj četvrti Trešnjevka – jug, na adresi Prečko 2a, tribina će biti 26. rujna, a u Donjem gradu 29. rujna u Tribinama grada Zagreba.

U listopadu tribine će se održati u Novom Zagrebu – istok (3. listopada u KUC-u Travno), u Donjoj Dubravi (5. listopada u MO Trnava), u Trnju (6. listopada u MO Cvjetno naselje), u Podsusedu – Vrapče (10. listopada u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad), u Sesvetama (12. listopada u Centru, Trg Dragutina Domjanića 6/I).

Također, u Peščenici – Žitnjak (13. listopada, u Kulturnom centru, kazalište KNAP), u Brezovici (17. listopada, sjedište Gradske četvrti Brezovica), u Podsljemenu (19. listopada, u MO Markuševec), u Maksimiru (20. listopada, u Centru za kulturu i informacije Maksimir).

U Novom Zagrebu – zapad tribina će biti 24. listopada u Centru za kulturu Novi Zagreb, u Gornjem gradu – Medveščak 27. listopada u Tribinama grada Zagreba te u Gornjoj Dubravi 31. listopada, u Kulturnom centru Dubrava.

U Zagrebačkom holdingu ističu da se od 15. rujna, nastavljaju i aktivnosti na info štandu koji će se do 20. rujna nalaziti na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9:30 do 14 sati (sjeverna strana, u blizini Ilice). Na info štandu građani će se također moći informirati, izravno od njihovih djelatnika o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novom sustavu koji stupa na snagu 1. listopada. Pripremljeni su razni informativni materijali te edukativno-zabavne aktivnosti za djecu.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska