Izniman uspjeh

Studentice Veleučilišta Ivanić-Grad postigle izniman uspjeh na međunarodnom studentskom natjecanju

Marija Kardum i Paula Čotić, studentice prve godine stručnog prijediplomskog studija fizioterapije natjecale su se u disciplinama iz plivanja

Studentice Veleučilišta Ivanić-Grad Marija Kardum i Paula Čotić pod vodstvom dr. sc. Gorana Bobića, prof, fiz. kult., pred. postigle su izniman uspjeh na 38. SELL otvorenim svjetskim studentskim igrama u gradu Tartu u Estoniji. Studenticama, ali i Veleučilištu, to je bio prvi nastup u svijetu međunarodnom akademskog sporta.

Marija Kardum i Paula Čotić, studentice prve godine stručnog prijediplomskog studija fizioterapije natjecale su se u disciplinama iz plivanja. Prvog dana natjecanja, 20. svibnja državna prvakinja Marija Kardum osvojila je zlato u disciplini 100m delfin. Drugog dana natjecanja Paula Čotić u utrci na 50 m slobodno isplivala je osobni rekord i osvojila 15. mjesto u najmasovnijoj disciplini na natjecanju. Istog dana Marija Kardum je u disciplini na 100m leđno zauzela četvrto mjesto, zakasnivši 10 stotinki za brončanom medaljom.

Trud i marljivost su se isplatili te su sebe, ali i Veleučilište, studentice i njihov voditelj predstavili na najbolji mogući način. Po povratku iz Estonije studentice i voditelj su dočekani u uredu dekana kako  bi im se čestitalo na velikom uspjehu. U ime dekana, glavni tajnik Veleučilišta Tibor Kralj, dipl. iur. zahvalio se studenticama i voditelju na trudu, upornosti, uspjehu i predstavljanju Veleučilišta na jednom takvom važnom natjecanju te im zaželio puno uspjeha na predstojećim natjecanjima.

-Kao student koji se prestao baviti sportom prije par godina jako sam zahvalna Veleučilistu, nastavniku dr. sc. Goranu Bobiću i mojoj kolegici Mariji koji su mi dali vjetar u leđa i vratili me sportu. Omogućen nam je prostor za treninge, koji su se održavali u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu i trening na Mladosti sa profesoricom na katedri Plivanje Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb doc.dr.sc. Klarom Šiljeg. Profesorica nam je dala savjete i riješila nedoumice koje imamo u vezi plivanja. Nakon natjecanja u prosincu 2022. koje se održavalo u Vukovaru, gdje je Marija Kardum također ostvarila dvije zlatne medalje i jednu broncu, imamo još jedno predivno iskustvo iz Estonije. Upoznale smo novi grad i nove ljude, a kasnije se nadamo napretku i odlasku na još mnoga natjecanja. Veleučiliste nam je organiziralo prijevoz, put, hrau, predivan smještaj i naravno predivne uspomene. Sad nam samo ostaje puno treniranja za sljedeće državno natjecanje i ponovan odlazak na studentske igre. Ovo mi je bilo jako lijepo iskustvo i pozivam studente da se uključe u ovakve sportske pustolovine!- izjavila je studentica Paula Čotić.

Događanja
Ivanić-Grad