Treći predstavnik u streljaštvu

Strijelac Petar Gorša “upucao” olimpijsku kvotu

65. hrvatski olimpijski kandidat za Pariz
Zagreb: 43. Mladost Trophy u gađanju zračnom puškom Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska ima i 65. evidentnog olimpijskog kandidata za ljetne Olimpijske gre u Parizu, to je strijelac Petar Gorša, izvijestio je Hrvatski olimpijski odbor.

Naime, iz Međunarodnog saveza sportskog streljaštva u Hrvatski streljački savez stigla je potvrda osigurane norme u disciplini zračna puška 10 m. Prema renkingu na svjetskoj ljestvici te discipline, nije bilo teško zaključiti da je spomenuta kvota namijenjena Petru Gorši, trofejnom 36-godišnjem Bjelovarcu s klupskom iskaznicom solinskog Dalmacijacementa.

Bit će to Goršin peti olimpijski nastup, a prethodno je „nanizao“: Peking 2008., London 2012., Rio 2016. i Tokio 2020. godine. U disciplini zračna puška 10 m najbliže je olimpijskom postolju bio u Riju 2016. godine, kada je zauzeo sedmo mjesto. Najbliže je olimpijskom odličju ukupno bio u Tokiju 2020. – u disciplini MK puška 50 m 3×40 hitaca zauzeo je peto mjesto.

Petar Gorša je 65. evidentni olimpijski kandidat za Igre u Parizu, treći iz streljaštva. Prethodno su norme izborili Giovanni Cernogoraz u trapu i Goršin dugogodišnji momčadski kolega Miran Maričić.

Hrvatska
Sport