Stradalima u potresu do 8 000 kuna za kupovinu kondenzacijskih bojlera

Novi nacionalni javni pozivi za koje je osigurano više od 600 milijuna kuna uglavnom se odnose na programe energetske učinkovitosti, ali je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dio planiranih aktivnosti prilagodio i trenutnoj situaciji pa je tako jedan od prioriteta sanacija štete od potresa

Borna Filić/PIXSELL

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost do kraja godine će putem javnih poziva i natječaja građanima i gospodarstvu dodijeliti više od 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu i transportu.

– Nakon što su uslijed posebnih mjera zbog pandemije koronavirusa naši programi bili na čekanju, Fond tijekom lipnja i službeno nastavlja sa svim planiranim aktivnostima, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.

Najavio je da se novi nacionalni javni pozivi uglavnom odnose na programe energetske učinkovitosti, ali Fond je dio planiranih aktivnosti prilagodio i trenutnoj situaciji pa je tako jedan od prioriteta sanacija štete od potresa.

Konkretno, građanima Zagreba te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije će se s do 8000 kuna sufinancirati kupnja kondenzacijskih bojlera u kućama i stanovima uništenima u potresu. Za sufinanciranje će biti dostupna online prijava preko stranica Fonda, a javni poziv se planira objaviti sredinom sljedećeg tjedna.