SPORNO PRESELJENJE ZAVODA ZA HITNU MEDICINU: Ravnatelj Gajnik poručio kako se time osiguravaju bolji uvjeti za rad hitne medicinske pomoći

Kako bi se poboljšali uvjeti rada hitne medicinske djelatnosti Ravnateljstvo će se preseliti na novu adresu, a njihovim preseljenjem stvorit će se uvjeti za dvije ordinacije i prostoriju za izolaciju
DSC_8017

Na posljednjoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije dana je suglasnost da se kreditno zaduži za 1,7 milijuna kuna na 5 godina kod Zagrebačke banke uz fiksnu kamatu od 1,1 posto kako bi se kupio poslovni prostor u Velikoj Gorici u koji će se preseliti ravnateljstvo Zavoda. Time se stvaraju uvjeti da se u samoj ispostavi Zavoda u Velikoj Gorici osiguraju bolji uvjeti za rad hitne medicinske pomoći istaknuo je na današnjoj press konferenciji ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik, odbacivši napade iz redova SDP-a.

-Iz ovih prostora preselit će se Uprava, kako bi medicinska djelatnost dobila veći prostor, jer sada se medicinska djelatnost obavlja u jednoj prostoriji od 14 kvadrata. S obzirom na to da Zavod nema drugih mogućnosti, jedino što smo mogli napraviti je da iselimo ravnateljstvo kako bi se dobio veći prostor za medicinsku djelatnost, a samim time i ugodniji prostor za boravak bolesnika te zaposlenika- kazao je ravnatelj Davorin Gajnik.

Prenamjenom prostora u sadašnjem će se prostoru urediti tri ordinacije, odnosno dvije ordinacije i jedna soba za izolaciju.

-Sada za sve to imamo samo jednu prostoriju- istaknuo je Gajnik te naveo kako su objavili javni poziv za kupnju nekretnine na području Velike Gorice na koji se prijavila samo jedna ponuditeljica.

Nova adresa Ravnateljstva od ožujka bi trebala biri Radićev odvojak 58, gdje se do tada planiraju napraviti potrebni radovi na adaptaciji prostora. Upravo na novoj adresi Županijska organizacija SDP-a održala je konferenciju na kojoj su se medijima obratili predsjednik Mihale Zmajlović, zamjenica župana Nadica Žužak i županijski vijećnik i predsjednik SDP-a Ozren Robić. Između ostaloga, oporba je poručila kako trenutno nije vrijeme za takve investicije.

-Na ovaj se način radi protiv interesa stanovnika Zagrebačke županije. To je žalosno i to treba osuditi- kazao je Zmajlović, dok je zamjenica župana Nadica Žužak istaknula kako su oni u SDP-u protiv podizanja kredita za tu namjenu.

-Mi smo i na Županijskoj skupštini rekli kako ćemo pozorno pratiti daljnju situaciju i tijek događaja uz ovaj objekt. Naša je želja bila kvalitetniji natječaj i jasniji financijski kriterij- poručio je Robić

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija