SPOJIMO HRVATSKA SRCA: Darovano 264 djece iz udomiteljskih obitelji

Zaklada "Hrvatska za djecu" i ove je godine organizirala akciju "Spojimo hrvatska srca"
božić dar poklon

Drugu godinu zaredom Zaklada “Hrvatska za djecu” uspjela je u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju “Spojimo hrvatska srca” kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja.

Na njihove adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni su darovi koje je Zaklada sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana. U prikupljanju darova pomogli su mnogi građani i brojne pravne osobe, a akciji su se odazvali i učenici 8. a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi.

Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici. Slušalice za mobitel, kozmetika, slatkiši, trenirka, lutka, igračke…neke su od želja koje su djeci ostvarile ovog Božića.

– Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim sudjelovanjem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na javni poziv, a 89 udomitelja je dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u akciji, izvijestila je upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu” Renata Gubić istaknuvši da su pritom surađivali s centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja.

– Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje zaklada promiče. Kao i prošle godine, svi zajedno pokazali smo veliku empatičnost prema najmlađima te ćemo s posebnim zadovoljstvom uručiti darove djeci, zaključila je Gubić.

Hrvatska
Ostalo