Spektakularnim vatrometom zatvorene 23. Plazma Sportske igre mladih

Prepuna Riva u Splitu bila je sinoć poprište zatvaranja Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću sudionika međunarodne završnice Igara iz BiH, Hrvatske i Srbije zajedno su s mnogobrojnim sportašima, partnerima Igara i građanima Splita uživali u svečanoj ceremoniji zatvaranja.

Sportski duh među okupljenima probudio je Enis Bešlagić kao ”sudac” u napetim dvobojima u povlačenju konopa između ekipa iz BIH, Hrvatske i Srbije. Pozdrave svim okupljenima na Rivi uputili su ambasadori Igara- Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Miralem Pjanić, a Predrag Mijatović, istinska sportska legenda družio se s djecom na Rivi. ‘

-Kao jedan od prvih ambasadora Sportskih igra mladih, koji je već duže od jednog desetljeća uz Igre, veoma sam ponosan na sve što Zdravko Marić i njegov tim rade za sve mlade sudionike. Ove godine smo oborili i jedan rekord – 202.000 djece je sudjelovalo na ovim Sportskim igrama mladih, što je zaista nevjerojatan podatak- rekao je Mijatović.

U sklopu ceremonije pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova RH predstavili su novu veliku edukativnu akciju ”Budi navijač, a ne razbijač” koja će se u suradnji s Plazma Sportskim Igrama mladih provoditi u 2020. godini, a cilj joj je sprječavanje nasilja na sportskim terenima.

Plazma Sportske igre mladih u protekle 23. godine okupile su 1.700.000 djece i mladih i najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi, a začetnik Igara Zdravko Marić nije krio ponos na rekordne brojke ove godine, jer na Igrama je sudjelovalo 202 tisuće djece i mladih.