Triler u Rotterdamu Španjolcima

Španjolska pobjednik Lige nacija, Hrvatska u lutriji jedanaesteraca ostala bez trofeja

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal
Rotterdam: Susret Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija Marko Lukunic/PIXSELL

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na De Kuipu u Rotterdamu. Španjolci su do trofeja stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu utakmice imala u 51. minuti, kad je Josip Juranović s desetak metara iskosa desno poslao loptu pokraj suprotne vratnice, dok su Španjolci najbolju priliku imali u 84. minuti, kad je Fatijev udarac s osam metara na gol-crti blokirao Ivan Perišić.

U produžetku su Španjolci bili opasnija momčad, ali nijedan njihov udarac nije išao unutar okvira pa je odluka o pobjedniku ostavljena za raspucavanje udarcima s 11 metara.

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku “na životu”. Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Hrvatska
Sport