Sočne, aromatične i gotove za tren: Recept za turske faširane šnicle koje će svi obožavati

Turske faširane šnicle ukusan su i jednostavan obrok koji se brzo priprema – idealan za obiteljsku večeru ili brzi ručak.
Sočne, aromatične i pripremljene od mljevenog mesa, ove šnicle odlično se slažu s različitim prilozima poput pire krumpira, povrća ili svježe salate.
Za savršenu sočnost, ključno je da šnicle dobro začinite prije prženja, prenosi N1.
Uz kvalitetne začine, važno je koristiti čisto mljeveno meso – najbolje od jedne vrste mesa, a ne miješano.
Sastojci:
– 1 kg mljevenog mesa
– 1 žličica papra
– 1 žličica tucane paprike
– 1 žličica slatke mljevene paprike
– 1 žličica kumina
– 1 žličica korijandera
– 1 žlica naribanog češnjaka
– 1/2 šalice nasjeckanog peršina
– 1 glavica crvenog luka
Priprema:
Nasjeckajte crveni luk i stavite ga u vodu da otpusti jačinu. U mljeveno meso dodajte sve začine, češnjak i peršin, pa dobro promiješajte. Ocijedite luk i dodajte ga u smjesu s mesom.
Sve dobro sjedinite rukama. Oblikujte kuglice, pa ih spljoštite u oblik šnicli. Pržite na ugrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.