Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove godine opet će se okupiti u Zagrebu na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2018. koje će se održati 3. i 4. siječnja. Zagreb i Sljeme su u završnim pripremama kako bi bili u potpunosti spremni za održavanje još jednog iznimnog sportskog događaja, potvrđeno je danas na konferenciji za medije, kojoj su uz organizatore prisustvovali i gradonačelnik Milan Bandić te direktorica TZGZ Martina Bienenfeld.

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu “Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava. Tako će ovogodišnji program izvlačenja startnih brojeva biti dio programa zagrebačkog adventa kako bi i najbolje svjetske skijašice i skijaši pridonijeli tom svečanom ugođaju.

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, 4. siječnja, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati. (www.zagreb.hr)

Hrvatska
Sport