Sljedeći tjedan kreće asfaltiranje u Bunjanima

Očekivani početak radova pripreme za asfaltiranje ceste kroz Bunjane je u ponedjeljak, 12. travnja, a cjelokupni radovi trajat će najviše 10 radnih dana

Nakon dugotrajnih pregovora i lobiranja, načelnika Općine Križ Marka Magdića na današnjem je sastanku s Tomislavom Landekom ravnateljem Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, dogovoreno da idućeg tjedna kreće asfaltiranje preostale dionice županijske ceste kroz naselje Bunjani.

Budući da je riječ o vrlo prometnoj dionici koja služi kao alternativna cesta autocesti A3 u smjeru Zagreb-Lipovac, a ista je u vrlo lošem stanju, općinski je načelnik u ime doista ogorčenih građana izrazio zadovoljstvo što će Zagrebačka županija konačno privesti kraju investiciju započetu prije četiri godine. Naime, jedan od glavnih ciljeva Općine Križ je što kvalitetnije rješavanje pitanja dotrajalih prometnica na svom području.

Očekivani početak radova pripreme za asfaltiranje ceste kroz Bunjane je u ponedjeljak, 12. travnja, a cjelokupni radovi trajat će najviše 10 radnih dana. Radovi obuhvaćaju frezanje postojećeg oštećenog nekvalitetnog asfalta, izravnanje površine kolnika, izradu novog habajućeg sloja te uređenje bankina.

U vrijeme izvođenja radova bit će djelomično ili u potpunosti onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znakovima te se mole svi sudionici u prometu na poseban oprez.