Školarci predali načelniku Mati Čičku Konvenciju o svojim pravima

Općina Rugvica ove se godine po prvi puta uključila u obilježavanje dječjeg tjedna koji je održan pod motom „Ljubavi djeci prije svega“. Niz aktivnosti za čije je provođenje bila zadužena osnovna škola Rugvica te koordinatorice projekta Mirjana Kirin.

Povodom završetka Dječjeg tjedna učenici 1.C i 2. A jutros su načelniku Mati Čičku uručili Konvenciju o svojim pravima, koju će načelnik čuvati do sljedeće godine.

-Nije ta naša Konvencija lagana, a takva nisu niti dječja prava- kazala je uz smiješak učiteljica Mirjana Kirin, otkrivši nam kako je Konvencija dugačka 10 metara.

Načelnik Mato Čičak, tom je prilikom četrdesetak mališana ugostio u općinskoj Vijećnici te ih upoznao s radom Vijeća, dok su njega školarci „izrešetali“ brojnim ozbiljnim pitanjima, na koja je načelnik imao odgovore.

-Ja predlažem kad smo se sada već našli da organiziramo Dječje općinsko vijeće kako bismo se nekoliko puta godišnje našli kako bi nam dali svoje prijedloge, koje ćemo mi pokušati i ostvariti- kazao je načelnik Mato Čičak te poručio kako je Općina Rugvica ponosni prijatelj djece te da će i dalje nastaviti ulagati u obrazovanje, jer djeca su budućnost.