Škola u Gajnicama dobila trodijelnu sportsku dvoranu

Na dvoranu se čekalo 40 godina
Tomašević otvorio dograđenu trodijelnu sportsku dvoranu OŠ Dragutina Domjanića u Gajnicama Robert Anić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je dograđenu trodijelnu sportsku dvoranu Osnovne škole Dragutina Domjanića u Gajnicama, koju pohađa više od 1000 učenika, ističući da je konačno, nakon 40 godina, koliko čekaju novu sportsku dvoranu, to i realizirano.

Tomašević je istaknuo da je riječ o školi s više od tisuću učenika, jednoj od najvećih u Zagrebu, a nova trodijelna sportska dvorana uvelike će im olakšati rekreaciju, sport i izvođenje nastave. Rekao je kako je dosadašnja dvorana bila neadekvatna, a sada se kapacitet znatno povećao, dvorana je i estetski lijepa, te će se njome, kao i u svakoj školi, moći koristiti lokalna zajednica i klubovi za sportske aktivnosti te za mnoge druge sadržaje.

Uz novu trodijelnu sportsku dvoranu rekonstruirani su i jednodijelna sportska dvorana te vanjska igrališta i parkiralište, a uređen je i okoliš s javnom rasvjetom.

Tomašević je rekao da je priprema na tom projektu počela za vrijeme prošle gradske vlasti, te je zahvalio svima koji su pridonijeli njegovoj realizaciji. Istaknuo je da je u njihovom mandatu financirano oko polovice radova, a završeno i realizirano je i opremanje sportske dvorane.

 

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska