Sisak ugostio središnju svečanost Nacionalnog dana hitne medicinske službe

Svečanost je protekla u znaku inicijative za donošenje zakonskog okvira i priznavanje beneficiranog radnog staža za djelatnike službe

Središnja svečanost obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe koji se obilježava od 2013. godine protekla je u znaku inicijative za donošenje zakonskog okvira i priznavanje beneficiranog radnog staža za djelatnike službe.

Za djelatnike službe Hitne medicine, kako je rečeno u Sisku, protekle su dvije godine zbog pandemije bile izuzetno zahtjevne i izazovne, a za ekipe Zavoda hitne medicine u Sisačko-moslavačkoj županiji i dodatno otežane zbog razornog potresa.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević istaknula je kako je poznato da teški uvjeti rada i stres smanjuju radni i životni vijek, a potrebe hitne službe sve su zahtjevnije, pa je i broj djelatnika posljednjih godina udvostručen.

Ravnateljica Grba-Bujević govorila je o profesionalnosti i požrtvovanju ekipa hitne pomoći, koja je za pandemije bila na prvoj crti obrane, pa je istraživanje u devet zemalja Hrvatsku stavilo uz bok Francuskoj po djelotvornosti i stručnosti. Kako bi služba bila još djelotvornija, nabavljeno je devet brodica za brze intervencije na otocima. Ravnateljica Zavoda se zauzela i za vlastitu helikoptersku službu, iako je suradnja s vojskom i policijom dosad bila dobra. Za izuzetne rezultate, ona je na kraju djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu predala priznanje HZHM-a.

Djelatnici hitne službe na svečanosti su prikazali vježbu hitne intervencije.