Sinkovići pobijedili i u Luzernu

Sjajni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković odradili su još jednu odličnu utrku te su upisali novu ovogodišnju pobjedu

Igor Kralj/PIXSELL

Sjajni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković odradili su još jednu odličnu utrku te su upisali novu ovogodišnju pobjedu. Slavili su u utrci dvojca na pariće i na prestižnoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu.

Trofejni hrvatski veslači od početka finalne utrke imali su pobjednički gard te su preuzeli vodstvo u borbi gdje su im Australci David Bartholot i Caleb Antill bili ozbiljna i stalna prijetnja. No, na svakom prolazu, od 500 preko 1000 i 1500 metara pa do cilja, braća Sinković su bili malo ispred Australaca. Odbili su sve njihove napade, držali konstantni žestoki ritam i na kraju slavili s pobjedničkim vremenom 6:07.19.

Australski dvojac je bio drugi sa sekundom zaostatka (6:08.10), a jako dobru utrku su odradili i Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero koji su na kraju bili treći (6:08.56). Četvrtu su poziciju zauzeli Litavci (6:10.03), petu Britanci (6:11.44), dok je posljednja posada u finalu bila ona Srbije s vremenom 6:15.53.