Sindikati u zdravstvu odbili sastanak u Ministarstvu, traže osobno ministra Beroša

Odbijaju sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravstva jer oni, kako kažu, ne donose nikakve odluke
Prosvjed medicinskih sestara i tehničara ispred Ministarstva zdravstva Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Čelnici sindikata zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja odbili su razgovor o svojim zahtjevima s predstavnicima Ministarstva zdravstva jer oni, kažu, ne donose nikakve odluke, pa sastanak nije ni održan, a sindikati traže da ih idućeg tjedna primi ministar Vili Beroš.

Tražimo da nas primi ministar ili barem državni tajnik, a ponudili su nam sastanak s “nekim neimenovanim službenikom koji ni o čemu ne odlučuje”, rekao je novinarima predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak. Odbijaju, kaže, sastanak s pravnom službom jer oni bez ministra ni o čemu ne mogu donijeti odluku.

– Očekujemo da nas ministar idućeg tjedna pozove na sastanak. U suprotnom, neka otvoreno kaže da mu u sustavu ne trebaju nezdravstveni radnici kojima ne želi podići koeficijente, poručio je Topolnjak.

– Idući tjedan nas mora pozvati ministar na sastanak. Ako nas ne budu zvali, opcije su jači pritisak, pa i štrajk ako se ne pokrenu kolektivni pregovori, nadodala je predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak.

Premda ih je na današnjem prosvjedu bilo tek nekoliko desetaka, poručuje da će ih se sljedeći put okupiti nekoliko tisuća.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo