Skupština Udruge umirovljenika Općine Marija Gorica

Šest marijagoričkih parova proslavilo 50 godina braka

Tim povodom Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica nagradila ih je prigodnim poklonima
352838898_625383669651918_8458944586167838900_n

Udruga umirovljenika Općine Marija Gorica održala je skupštinu na kojoj su članovima i gostima podnijeli izvješća o radu tijekom protekle godine, plan rada za naredno razdoblje, a prilika je bila i da se podjele prigodna priznanja i pokloni.

Prošle godine udruga je, zajedno s tri podružnice koje su članice Udruge, organizirala dvadesetak izleta i putovanja na more, u toplice, na hodočašća… To je uglavnom sve što su i planirali u prošloj godini, a osim organizacija izleta bavili su se i nabavkom zimnice, posjetom starijim i bolesnim članovima, ali i odavanjem posljednje počasti svojim preminulim članovima.

-Financiramo se članarinom i sredstvima Općine Marija Gorica te Zagrebačke županije. Nije puno, ali uspijevamo se pokriti. Truda će trebati i u narednom razdoblju, ali se veselimo svakom realiziranom izletu i to nam daje poticaj i snagu za daljnji rad- rekao je predsjednik Dragutin Frkanec.

Nešto manje od 300 članova broji marijagorička udruga, a neki od njih tijekom godina su mnogo doprinijeli razvoju udruge.

Stoga su im uručene zahvalnice za dosadašnji rad, a šest bračnih parova obilježilo je i 50 godina braka pa su i njima uručeni prigodni pokloni.

Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić zahvalila je svima na predanom radu u umirovljeničkim danima, ali i onim godinama koje su bile prije umirovljenja, a čestitke je uputila i tajnica Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Marica Špičić.

Na kraju je i KUD Zgubidan poklonio marijagoričkim penzićima fotomonografiju koju su izdali početkom ove godine.

Događanja
Marija Gorica