Sergej Jakirović: Moramo nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone

Nogometaši Gorice sutra otvaraju novu sezonu Hrvatski Telekom prve lige. Gost Gradskog stadiona od 21 sat je zaprešićki Inter. Iza nogometaša Gorice pet je tjedana priprema u kojima je odigrano osam prijateljskih utakmica kroz koje je trener Sergej Jakirović tražio dobitnu kombinaciju. Nažalost, ozljede kao i reprezentativne obaveze uvelike su određivale momčad u tim susretima, pa tako momčad niti jedan susret nije odigrala u istom sastavu.

-Do prije desetak dana sve je bilo u redu. Ozljeda Zwolinskog je nastupila dosta čudno, protivnički ga je igrač uhvatio u škarice te mu nastradao list. Vjerujem kako ćemo se od utorka kompletirati te da ćemo imati tri igrača više u rosteru. Za nas su to jako bitni igrači- osvrnuo se na probleme trener Sergej Jakirović, koji je zadovoljan odrađenim poslom kroz prethodno vrijeme.

-Prošli smo sve što smo isplanirali. Kad krenu utakmice za bodove moramo biti na visokom nivou. Ja stalno govorim kako moramo nastaviti, tamo gdje smo stali prošle sezone. Bitno je da svi budu zdravi i da se svi vrate, jer kad smo mi kompletni, ja se nikoga ne bojim u ovoj ligi- rekao je Jakirović.

Prva utakmica sezone uvijek je najteža, a na startu Goričane očekuje županijski derbi protiv Intera. Lanjska četiri susreta bila su izuzetno zanimljiva i krajnje neizvjesna.

-Što se tiče sutrašnje utakmice imamo dosta problema, zbog čega šest igrača neće biti u konkurenciji. Kao što sam jučer rekao igračima i sada ću ponoviti na njima je da uhvate dres prvotimca te da se dokažu. Onih jedanaest koji istrče to će biti u tom trenutnu najboljih jedanaest igrača koje imamo na dispoziciji. Ja se nadam da će profesionalno odraditi ulazak u sezonu, te da ćemo odigrati dobru utakmicu. Vjerujem da ćemo uspjeti uhvatiti tri boda odmah na početku- najavio je sutrašnji dvoboj gorički trener.

Lani je rezultatska ljestvica podignuta jako visoko, zbog čega mnogi s pravom postavljaju pitanje koji je krajnji domet goričkog sastava ove sezone.

-Osim velike četvorke, svi mi ostali krećemo od toga da što prije osiguramo mirni ostanak u ligi. Druga sezona bit će još teža. Znam da će nas sada shvaćati puno ozbiljnije, a ja to želim. Vjerujem da ćemo uspjeti dohvatiti što veću poziciju, no to će ovisiti o mnogo faktora- zaključio je trener goričkog prvoligaša Sergej Jakirović.