SDP prozvao Grad za neodgovorno ponašanje kad je javni prijevoz u pitanju

Iz Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica uputili su novo priopćenje u kojem ističu nezadovoljstvo funkcioniranjem Gradske uprave kad je u pitanju javni gradski prijevoz

Iz Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica uputili su novo priopćenje u kojem ističu nezadovoljstvo funkcioniranjem Gradske uprave kad je u pitanju javni gradski prijevoz.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

„Posljednjih dana uvjeravaju nas iz Gradske uprave kako je sve u najboljem redu, kako se svi projekti odvijaju prema planu i Grad sa zamjenicima funkcionira normalno bez obzira na to što prvi čovjek Grada boravi u Remetincu. No, da li je uistinu tome baš tako?
Krajem rujna istječe Ugovor sa ZET-om. 25 000 naših sugrađana i sugrađanki koji su trenutno ljuti i u strahu i svakodnevno koriste usluge javnog prijevoza imaju tisuće pitanja. S pravom svi postavljamo ista pitanja. Kakav je Ugovor? Hoćemo li ga dobiti na uvid? Tko nas je doveo u situaciju da nemamo potpisan ugovor tjedan dana prije isteka? Ukida li se noćna linija? Ukida li se linija prema Zrakoplovno tehničkoj školi? Hoće li opet cijena karte poskupjeti, a kvaliteta usluge ostati ista ili lošija s obzirom na dosadašnju praksu? Hoće li i dalje linija 268 imati samo vozni red na papiru?

Gradska organizacija SDP-a Velike Gorice izražava svoje nezadovoljstvo zbog neodgovornog ponašanja vladajuće garniture jer Grad ne čine samo objekti i prometnice, nego i ljudi koji u njemu žive. Želimo grad u službi građana. Kako se ponovno ne bismo našli u ovakvoj ili sličnoj situaciji GO SDP Velike Gorice predlaže izradu studije javnog prijevoza s ciljem dugoročnog rješavanja problema javnog prijevoza na području Grada.

Predstoje pregovori s gradonačelnikom Bandićem. A kad se s Bandićem pregovara, posebno tjedan dana pred istek Ugovora, to je potencijalni udar na gradsku blagajnu, a potom i na novčanike naših sugrađana. Koliko, vidjet ćemo vrlo brzo…