Glas za pošten pristup

SDP predstavio koalicijsku listu za Europski parlament

Uz nositeljicu Biljanu Borzan kandidati su Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić, Marko Vešligaj, Dalija Orešković, Bojan Glavašević, Sonja Kovač, Joško Klisović, Vedrana Mišković, Ranko Ostojić, Željka Šarčević Grgić i Tonino Picula
Zagreb: Predstavljanje liste SDP-a za Europski parlament u središnjici stranke Marko Prpić/PIXSELL

SDP je predstavio koalicijsku listu za izbore za Europski parlament, a njihovi kandidati poručili su da će se u EP-u boriti za interese hrvatskog naroda, slobodnu, poštenu i sigurnu demokratsku Europu, kao i za dostojanstven život hrvatskih građana unutar Europske unije.

– Pozivam sve građane ove zemlje, iako je do izbora gotovo mjesec dana, da dobro razmisle koga će podržati i izabrati i tko će štititi njihove interese na razini EU, ali prije svega da na ove izbore izađu jer se 50 posto propisa koji se danas primjenjuju u Hrvatskoj, donosi na razini Parlamenta i Vijeća, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Potpredsjednica SDP-a i prva na listi Biljana Borzan istaknula je da su SDP-ovi kandidati na listi u svome radu dokazali da su spremni raditi za interese hrvatskih građana te navela kako će ona osobno nastaviti dosadašnju borbu protiv nepravde i nejednakosti.

– Mnogi mi kažu da je to borba protiv vjetrenjača, međutim, nastojim svojim radom dokazati da se upornost isplati i da rezultati dolaze. Oni koji glasaju za nas znaju točno za što glasuju – za one koji će raditi za hrvatske ljude i interese. Glas za našu listu je glas za pošten pristup, za brigu o onome koji je slabiji, koji treba našu pomoć, bilo da se radi o pacijentu, potrošaču, manjinskoj skupini, rekla je.

Na konferenciji su se predstavili svi kandidati na koalicijskoj listi SDP-a, Dalije Orešković, Centra, HSS-a i GLAS-a. Uz Borzan, kandidati su Predrag Fred Matić, Romana Jerković Kraljić, Marko Vešligaj, Dalija Orešković, Bojan Glavašević, Sonja Kovač, Joško Klisović, Vedrana Mišković, Ranko Ostojić, Željka Šarčević Grgić i Tonino Picula.

Hrvatska
Politika