SDP ODLUČIO: Ivo Jelušić kandidat za velikogoričkog gradonačelnika

Bivši Bandićev zamjenik u razdoblju od 2005. do 2010. godine krenuo u izbornu utakmicu u Velikoj Gorici u kojoj nikada nije bio dio političke scene

Velika Gorica danas je službeno dobila i trećeg kandidata za gradonačelnika. Nakon MOST-ova Ivana Bekavca i HDZ-ova Krešimira Ačkara, službenu kandidaturu za gradonačelnika danas je istaknuo i SDP-ov Ivo Jelušić. Službeno predstavljanje održano je ispred Muzeja Turopolja, gdje je uz nekolicinu stranačkih pripadnika, bio i predsjednik na nacionalnom nivou Peđa Grbin.

-Ovaj grad ima izvanredno velike mogućnosti za razvoj i širenje. Ovo je najveći grad u županiji, no nažalost Velika Gorica nije poznata po svojim prednostima i mogućnostima, već je prepoznata po korupcijama- istaknuo je na predstavljanju SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić, koji je od 2005. do 2010. bio zamjenik gradonačelnika u Zagrebu, za vrijeme mandata preminulog Milana Bandića.

-Gorici treba nova slika grada i zato se kandidiram. Grad treba mijenjati i u njega treba uvesti reda. Velika Gorica nažalost ne ide u dobrom smjeru. Kandidirao sam se da pokažem kako Velika Gorica može biti drugačija te da je potrebno samo uvesti reda- poručio je Jelušić, koji nikada nije bio dio goričke političke scene.

-Odabrao sam ovaj grad, kao grad u kojem ću živjeti. Ljudi me ne povezuju uz Veliku Goricu već uz Zagreb, zbog funkcija koje sam obavljao, iako sam vezan uz Veliku Goricu- kazao je Jelušić, koji nije želio govoriti o budućim projektima, već je istaknuo kako će stvoriti stručan i odgovoran tim za upravljanje gradom.