Sastao se Klub veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije: Biti vatrogasac velika je čast!

Klub okuplja vatrogasce s najmanje 30 godina vatrogasnoga staže i više od 60 godina života, njih oko 150

Dražen Kopač

Izvještajnu sjednicu održao je Klub veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Klub okuplja vatrogasce s najmanje 30 godina vatrogasnoga staže i više od 60 godina života, njih oko 150.

Dražen Kopač

– Biti vatrogasac velika je čast! Zadovoljstvo je pomagati drugima u nevolji. Lijepo je biti vatrogasni veteran, ali istovremeno i tužno jer godine čine svoje… No, ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj doprinos dobrovoljnim vatrogasnim društvima i vatrogasnim zajednicama, rekao je Josip Gerjević, predsjednik Kluba veterana. U ime Zagrebačke županije skupštini je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. Rekla je da je vatrogastvo baština i obitelj, a ljubav prema vatrogasnom pozivu koju su veterani prenijeli na mlađe naraštaje nemjerljiva.

– Zagrebačka županija ima najviše vatrogasaca u državi. Ponosni smo na naše DVD-ove i profesionalne postrojbe, na one koji su uvijek spremni pomoći. I zato dodatno financiramo programe vatrogasaca, posebno održavanje njihovih domova, nabavu opreme i rad s mladima, rekla je Glasnović.

Dražen Kopač

Zahvalivši na svemu što su učinili za vatrogastvo, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, rekao je da vatrogastvo u županiji ima bogatu povijest.

– Vi ste utrli taj put, naša je dužnost nastaviti ga, rekao je Povrlišek, dodavši da su vatrogasci Zagrebačke županije najjači i najbolji u državi i da je obveza takvima i ostati.