SANJA BOROVEC, načelnica Jakovlja: Imamo jasnu viziju što treba napraviti i kojim putem ići da bi pokrenuli gospodarski razvoj

Općina Jakovlje obilježila je svoj dan te Dan hrvatskih branitelja

Općina Jakovlje obilježila je svoj dan te Dan hrvatskih branitelja Općine Jakovlje trodnevnom manifestacijom na kojoj je bilo raznih aktivnosti od kuhanja kotlovine, preko kazališne predstave, narodnog veselja, da bi se zaključilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Jakovlje na kojoj su dodijeljena i općinska priznanja. Članovi Kuburaškog društva „Tri kralja“, ujedno i počasna straža Općine Jakovlje, gromoglasno su najavili sjednicu, a predsjednik OV Mario Hlad otvorio je sjednicu i pozdravio goste i uzvanike.

-Od konstituiranja do danas održali smo sedam sjednica na kojima smo donijeli brojne odluke, uglavnom jednoglasno. Ističem dobru suradnju s Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Jakovlje u pripremi i donošenju odluka Vijeća, kao i članovima povjerenstava Općinskog vijeća koji su, svatko u svojoj domeni dali značajan doprinos u pripremi i donošenju odluka iz nadležnosti Vijeća. Mještanima Općine čestitam Dan Općine Jakovlje i Dan hrvatskih branitelja Općine Jakovlje- rekao je Hlad.

Načelnica Sanja Borovec podsjetila je na neke od najvažnijih aktivnosti provedenih u zadnjih pet godina od kako su preuzeli upravljanje Općinom Jakovlje, a sve se potkrijepilo filmom gdje se vidjelo i ostale aktivnosti.

-Imamo jasnu viziju što treba napraviti i kojim putem ići da bi pokrenuli gospodarski razvoj naše općine, da bi krenuli s izgradnjom brojne komunalne infrastrukture, te našu zajednicu obogatili kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima uz svesrdnu pomoć udrugama kao i ulaganjem u društvenu infrastrukturu, a da pri tome ne zaboravimo socijalni program pomažući sve skupine, od novorođenih do najstarijih osoba. Dokazali smo da se Općina Jakovlje može brže, kvalitetnije i učinkovitije razvijati. No, tu ne namjeravamo stati. Općina Jakovlje ima ogroman potencijal, ali da se taj potencijal i realizira treba još mnogo mukotrpnog rada i strpljenja. Uvjerena sam da smo na pravom putu da to i ostvarimo. U ime izvršne vlasti, u svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke povodom Dana Općine Jakovlje i Dana hrvatskih branitelja Općine Jakovlje sa željom za sveopćim napretkom naše općine i rastućom kvalitetom življenja svih naših mještana, svakog pojedinog naselja. U tom duhu, od srca Vam upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavimo, zajedničkim snagama, graditi Igrišće, Jakovlje i Kraljev Vrh s optimizmom, vjerom i nadom u još bolje sutra- rekla je načelnica Borovec.

Čestitke domaćinima uputio je i državni tajnik Darko Nekić u ime Vlade, saborski zastupnik Mato Čičak u ime Hrvatskog sabora, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović te gradonačelnik Zaprešića Željko Turk u ime svih općina i gradova. Oni su uputili čestitke i dobitnicima javnih priznanja Općine Jakovlje.

Povelju Općine Jakovlje dobio je velečasni Ivan Hrastović za osobit doprinos u humanitarnom radu i promicanju vjerskih i kulturnih vrijednosti na području Općine Jakovlje, a plakete su uručene Brankici Cenčić, Marinu Hladu, Stjepanu Fijanu, Eko udruzi „Jelenje vode“, NK „Vrh“, Udruzi umirovljenika Općine Jakovlje i tvrtki FACC Solutions Croatia d.o.o..